Γενική πανελλαδική απεργία αύριο κατά του νέου πακέτου μέτρων

Εικοσιτετράωρη απεργία και συλλαλητήριο στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως έχουν εξαγγείλει για αύριο ΓΣΕΕ καιΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα νέα μέτρα. Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια. Συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, δάσκαλοι, καθηγητές, εφοριακοί, τελωνειακοί, τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στα λιμάνια, μηχανικοί, δικηγόροι, ενώ θα κλείσουν και τα εμπορικά καταστήματα. Οι δημοσιογράφοι θα κάνουν στάση εργασίας 11:00-15:00.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν OΣE και Προαστιακός. Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9:00 έως τις 21:00. Ο ΗΣΑΠ και το Μετρό θα λειτουργήσουν 9:00-21:00, ενώ, δεν θα εκτελούνται δρομολόγια του Μετρό προς και από το αεροδρόμιο και τους σταθμούς Παλλήνη, Παιανία – Κάντζα και Κορωπί, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το τραμ θα λειτουργεί μεταξύ των ωρών 6:00 – 24:00.

Αλλαγές στις ώρες των πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού, καθώς στην κινητοποίηση της Τετάρτης συμμετέχουν και σωματεία εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα φαρμακεία Αθήνας και Πειραιά. Παράταση των κινητοποιήσεών τους, έως το τέλος του μήνα, αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Αττικής.

Έως τις 20 Οκτωβρίου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικαστικοί.

Σήμερα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν στις 18:00 στην Πλατεία Συντάγματος η Ομοσπονδία των καθηγητών Πανεπιστημίου, μαζί με τους καθηγητές των ΤΕΙ και τους Έλληνες ερευνητές. Η συγκέντρωση προγραμματίζεται ταυτόχρονα σε όλες τις πόλεις της χώρας όπου υπάρχουν ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα.