528998_2978326574258_672178667_n
ΣΕΜIΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ
Η Ελληνική Ένωση Ορεινής Ποδηλασίας (Ε.Ε.Ο.Π. ή Hellenic Mountain Bike Association) σε συνεργασία με την IMBA (International Mountain Bike Association), την IMBA-UK (IMBA Αγγλίας), την IMBA Trail Solutions και την IMIC (International Mountainbike Instructors Certification) διοργανώνουν σεμινάριο και μαθήματα κατασκευής και συντήρησης ποδηλατικών μονοπατιών (trailbuilding) και μαθήματα ανάπτυξης δεξιοτήτων ορεινής ποδηλασίας.
Τα σεμινάρια-μαθήματα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες:
1) Σεμινάριο κατασκευαστή μονοπατιών με πιστοποίηση. Απευθύνεται σε όσους θέλουν να αποκτήσουν τα εφόδια και την πιστοποίηση ως αναγνωρισμένοι κατασκευαστές ποδηλατικών μονοπατιών για επαγγελματικούς και όχι μόνο λόγους. Πρόκειται για ένα τετραήμερο μάθημα που οι παρευρισκόμενοι θα διδαχτούν τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά όλες τις τεχνικές κατασκευής ποδηλατικών μονοπατιών, την οργάνωση που απαιτείται για ένα τέτοιο εγχείρημα, τα νομικά θέματα και τις τεχνικές συντήρησης και διαχείρισης αυτών των μονοπατιών. Θα γίνει επίσης και αναφορά στα οφέλη σε τοπικό επίπεδο που μπορεί να αποφέρουν τα ποδηλατικά μονοπάτια. Οι μαθητευόμενοι στο τέλος του σεμιναρίου θα εξεταστούν ώστε να μπορέσει να τους δοθεί εκτός από το δίπλωμα και η πιστοποίηση ότι μπορούν να διδάξουν και να εφαρμόσουν την ορθή κατασκευή ποδηλατικών μονοπατιών.
Εισηγητές: Mark McClure (Πρόεδρος της IMBA-UK), Shane Wilson (Trail specialist IMBA US), Γιάννης Παρταφύλλας (Ε.Ε.Ο.Π.)
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 24/10 με 27/10 η παράδοση, 28/10 τελική εξέταση-πιστοποίηση.
Διάρκεια: 9:00 με 17:00 για της 24,25,26/10, 9:00 με 13:00 για της 27,28/10
Θέσεις: απεριόριστες
Τόπος: Τα θεωρητικά μαθήματα θα γίνουν στο ξενοδοχείο Parnis Palace και η πρακτική στο Μετόχι στους πρόποδες της Πάρνηθας (αρχή του μονοπατιού Elevator)
Κόστος: 120ευρω για τα μέλη της E.E.O.Π., 140ευρώ για τα μη μέλη. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται ακόμα το βιβλίο IMBA Trail Solutions (τιμή βιβλίου 30ευρω), εγγραφή των μη μελών στην Ε.Ε.Ο.Π. εφόσον το επιθυμούν, κάρτα και μπλουζάκι της Ε.Ε.Ο.Π.
2) Σεμινάριο κατασκευής-συντήρησης μονοπατιών. Απευθύνεται σε όσους θέλουν να έχουν κάποιες γενικές γνώσεις για την κατασκευή και συντήρηση ποδηλατικών μονοπατιών καθώς και να γνωρίσουν την φιλοσοφία και τον τρόπο ζωής του να ζει και να έρχεται κανείς σε επαφή με την φύση μέσω της ορεινής ποδηλασίας. Τα σεμινάρια αυτά είναι μονοήμερα.
Εισηγητές: Βασικοί εισηγητές θα είναι οι Mark McClure (Πρόεδρος της IMBA-UK), Shane Wilson (Trail specialist IMBA US).
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 27/10 και 28/10
Διάρκεια: 9:00 με 13:00 και τις 2 μέρες.
Θέσεις: απεριόριστες
Τόπος: στο Μετόχι στους πρόποδες της Πάρνηθας (αρχή του μονοπατιού Elevator)
Κόστος: 20Ευρω. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται μπλουζάκι και αναμνηστικό δίπλωμα.
3) Μαθήματα ανάπτυξης δεξιοτήτων ορεινής ποδηλασίας. Για όσους θέλουν να μάθουν αλλά και να εξασκήσουν τις ικανότητες αλλά και τις δεξιότητες τους μαθαίνοντας βασικές αλλά και πιο προχωρημένες τεχνικές οδήγησης.
Εισηγητές: Mark McClure (Πρόεδρος της IMBA-UK, approved and appointed IMIC instructor)
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 27/10 και 28/10
Διάρκεια: 14:00 με 17:00
Θέσεις: 10 άτομα
Τόπος: στο Μετόχι στους πρόποδες της Πάρνηθας (αρχή του μονοπατιού Elevator)
Κόστος: 10Ευρω
Προϋποθέσεις: Για να μπορεί να συμμετάσχει κάποιος στα μαθήματα ανάπτυξης δεξιοτήτων θα πρέπει να έχει ποδήλατο που να είναι σε πολύ καλή κατάσταση (φρένα, σύστημα μετάδοσης κτλ), κράνος-γάντια υποχρεωτικά, γυαλιά για την προστασία των ματιών (δεν χρειάζεται να είναι ηλίου) και να φέρει το δικό του νερό-μπάρες-σνακ.
Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν email στο elenorpodilasias@yahoo.gr γράφοντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, διεύθυνση email τους και σε ποιο σεμινάριο θέλουν να συμμετάσχουν. Τα χρήματα πρέπει να κατατεθούν μέχρι της 19/10/2012 στον εξής τραπεζικό λογαριασμό: Τράπεζα Κύπρου, Αρ. Λογαριασμού: 38355558, I.B.A.N. – GR4007301110000000038355558, Όνομα δικαιούχου – Σουρβίνος Γεώργιος. Στην αιτιολογία θα πρέπει να αναγράφεται: Σεμινάριο Ε.Ε.Ο.Π. Ισχύει για τα σεμινάρια κατασκευής μονοπατιών και όχι για τα μαθήματα ανάπτυξης δεξιοτήτων. Στα μαθήματα ανάπτυξης δεξιοτήτων οι συμμετέχοντες μπορούν να πληρώσουν επιτόπου το ποσό σε μετρητά πριν το μάθημα.
Για όσους έρθουν από περιοχές εκτός Αθηνών μπορούν να επικοινωνήσουν στο elenorpodilasias@yahoo.gr ώστε να κανονίσουν την διαμονή τους στο ξενοδοχείο Parnis Palace για να υπάρξει έκπτωση στην διαμονή.
Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία-απορία παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε στο elenorpodilasias@yahoo.gr και στο 6949-989191
Διεύθυνση του ξενοδοχείου Parnis Palace:
20στο χλμ. Λεωφόρο Πάρνηθος, Αχαρναί, Τηλ. 210-2464010, 210-2447660, www.parnispalace.gr, email: info@parnispalace.gr