Πάνω από 300 Σαλαμίνιοι συνόδευσαν την ιερά εικόνα της Παναγίας της βρεφοκρατούσης, πιστό αντίγραφο της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της Κόλαινας, που φιλοτεχνήθηκε ευσεβώς στο νησί μας και δωρήθηκε ολοκαρδίως στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας στην Λαμία, από τον συμπατριώτη μας Αναγνώστη κ. Νικόλαο Νάννο, το απόγευμα της Πέμπτης 27 Σεπτεμβρίου 2012.

101_0620
Οι Σαλαμίνιοι προσκυνητές παρέδωσαν την ιερά εικόνα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.Νικόλαο και στην Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, Μοναχή Ιωάννα, ενώ οι καμπάνες της Ιεράς Μονής ηχούσαν χαρμόσυνα.

Στην επίσημη Δοξολογία της σεπτής Υποδοχής της Ιεράς εικόνος χοροστάτησε ο συμπατριώτης μας Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος καθώς και οι Σαλαμίνιοι πατέρες π. Τιμόθεος Λαϊβεράς, π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, π. Λάμπρος Μάθεσης και π. Αγαθόνικος Βενετσάνος.

Ο κ. Νικόλαος Νάννος στην συγκινητική προσφώνησή του αναφέρθηκε στο ιστορικό και τα πολλά θαύματα της Παναγίας της Κόλαινας, στον πνευματικό σύνδεσμο των Σαλαμινίων με το θεοφρούρητο Μοναστήρι της Παναγίας της Δαμάστας, αφού τέσσερις Σαλαμίνιες μοναχές εκάρησαν στο καθολικό της Ιεράς Μονής, καθώς και στην προτροπή του αγιορείτου μοναχού π. Παϊσίου, να φιλοτεχνηθεί και αυτή η ιερά εικόνα και να μεταφερθεί με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα!

101_0623
Ο οικείος Ιεράρχης και σεπτός επίσκοπος των Φθιωτών κ. Νικόλαος ευχαρίστησε θερμά τον ευλαβέστατο Αναγνώστη κ. Νικόλαο Νάννο και του προσέφερε το μετάλλιο των Φθιωτών Αγίων, την ύψιστη τιμητική διάκριση της τοπικής Εκκλησίας, ενώ ο κ. Νάννος αντιπροσέφερε από μία αγιογραφημένη ιερά εικόνα στους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, ως ένδειξη βαθυτάτου σεβασμού και απείρου αγάπης και εις ανάμνησιν της μεγάλης επισκέψεως της Θεομήτορος Παναγιάς!