101_0522

Μεγάλη τιμή για το νησί της Σαλαμίνας, η άφιξη του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου. Ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος έφθασε στο νησί το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012, προσκεκλημένος του Δημάρχου Σαλαμίνος κ. Ιωάννη Τσαβαρή.
101_0539 (1)
Τον υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά ο συμπολίτης μας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος και οι Σεβασμιώτατοι Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος και Ελευσίνος κ. Δωρόθεος μαζί με το Δήμαρχο Σαλαμίνος, τον Αρχηγό του Στόλου, το Διοικητή του Ναυστάθμου και πολλούς ακόμη τοπικούς φορείς.

101_0520
Ο Μητροπολίτης Άνθιμος χοροστάτησε το απόγευμα του Σαββάτου στον κατάμεστο από πιστούς Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά και μίλησε ενθαρρυντικά για το μέλλον της πατρίδος μας, αφού πρωτίστως ευχαρίστησε τους Ιεράρχες και το κ. Δήμαρχο, εξαιρέτως δε τον επτό Ποιμενάρχη μας κ. Βαρθολομαίο για τη χαρά και την τιμή της προσκλήσεως.
101_0525
Το πρωΐ της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου, εορτή της Συλλήψεως του Τιμίου Προδρόμου, τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Σαλαμίνος πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ο οποίος ανέλυσε το Ευαγγέλιο της Κυριακής με το δικό του μοναδικό τρόπο και με τη μεγάλη ρητορική ικανότητα που τον διακρίνει και κάλεσε τους πιστούς να γίνουν και σήμερα με τη ζωή και τα έργα τους γνήσιοι εργάτες του Ευαγγελίου και πιστοί τηρητές του Ευαγγελικού λόγου, ενώ το απόγευμα μίλησε σε μεγάλη ανοικτή εκδήλωση στον περίβολο του Δημαρχείου Σαλαμίνος, όπου καταχειροκροτήθηκε από τους εκατοντάδες παρευρισκομένους για τις γνήσιες εκκλησιαστικές, εθνικές και πατριωτικές θέσεις του σχετικά με το Μακεδονικό και άλλα επικίνδυνα θέματα των ημερών μας.
101_0546