Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013 το απόγευμα, με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Βαρθολομαίου, διοργανώθηκε μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση στην αίθουσα Μπόγρη του Δημαρχείου Σαλαμίνος, με σκοπό την ενίσχυση του καθημερινού Συσσιτίου του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Σαλαμίνος, που πρόθυμα και με πολλή αγάπη ο Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Νομικός, οι εθελόντριες κυρίες και οι ενορίτες του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα, μαγειρεύουν και προσφέρουν σε καθημερινή βάση, σε εκατοντάδες απόρους συνανθρώπους μας καλομαγειρεμένο, ζεστό φαγητό.

Στην εκδήλωση παρέστη και μίλησε ο συμπατριώτης μας Κληρικός, Αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας με θέμα: «Η αξιοποίηση του χρόνου στη ζωή μας». Ο π. Αχίλλιος έκανε αναφορά στο μεγάλο έργο της φιλανθρωπίας, στην σπουδαιότητα του εθελοντισμού και της προσφοράς μέσα στον διαρκώς μεταβαλλόμενο αυτό κόσμο και τόνισε την ανάγκη να αξιοποιούμε το χρόνο μας κατάλληλα, εκδαπανώντας τον σε έργα αγαθά            

Σ
τη συνέχεια οι Πατέρες ευλόγησαν την αγιοβασιλόπιτα των Συσσιτίων και ο π. Τιμόθεος μέσα σε ένα πολύ συγκινητικό κλίμα τίμησε τον ευλαβέστατο Αναγνώστη και Ιεροψάλτη κ. Νικόλαο Νάννο για την πολύτιμη εξηκονταετή μεγάλη προσφορά του στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Σαλαμίνος, αλλά και για την ενεργό συμμετοχή του στο φιλανθρωπικό καί κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.

Τον τιμώμενο εκκλησιαστικό άνδρα, ευχαρίστησε δια θερμών λόγων και ο Δήμαρχος Σαλαμίνος κ. Ιωάννης Τζαβαρής, εξαίροντας το έργο του και κάνοντας ειδική μνεία σε όλους εκείνους που προσφέρουν ανιδιοτελώς στο συνάνθρωπό μας σήμερα.

Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και τα πλήθη των συγκεντρωμένων πιστών έφυγαν ανανεωμένα και ενδυναμωμένα για μια καινούρια φιλανθρωπική χρονιά, γεμάτη προσφορά και διακονία στο συνάνθρωπο.