Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

 

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού από το βράδυ του Σαββάτου από τα Δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Αναλυτικά:

Για αύριο Σάββατο 2 Μαρτίου, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, θα εκδηλωθούν βαθμιαία μέσα στη νύχτα του Σαββάτου και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και από το μεσημέρι της Κυριακής στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις νοτιοανατολικοί, αρχικά στο Ιόνιο και σταδιακά από τη νύχτα στο Αιγαίο, ενώ την Κυριακή οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς εντάσεως 8 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ.

Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι της Κυριακής.