Στην 2η θέση του πίνακα μεταλλίων της κατηγορίας Ανδρών/Γυναικών και στην 4η θέση της γενικής κατάταξης του 79ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας FORD, πλασαρίστηκε ο Ναυτικός Όμιλος του Νησιού μας, κατακτώντας 4 χρυσά και 1 ασημένιο μετάλλιο.

Χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ, ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,ΑΦΕΝΤΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΣ και ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ. Το ασημένιο κατέκτησε η ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗ ΚΩΝ/ΝΑ.

Μετά την λήξη του Πρωταθλήματος ο Ολυμπιονίκης Λ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ και 2οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Γ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ και Ν. ΑΦΕΝΤΟΥΛΗΣ, μετά από πρόσκληση της ΕΚΟΦΝΣ, παρακολουθούν προπονητικό κοινόβιο της Εθνικής Ομάδας και θα συμμετάσχουν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας 2013, που θα πραγματοποιηθεί στην ΣΕΒΙΛΛΗ της ΙΣΠΑΝΙΑΣ, από τις 29Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας,πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Μαραθώνα, από τις 8 μέχρι τις12 Μαΐου και έλαβαν μέρος 410 αθλητές από 30 Ναυταθλητικά Σωματεία της Χώρας μας. Οι τελικοί των αγωνισμάτων θα μεταδοθούν το βράδυ της Κυριακής 19/5, στις 21. 30, από την συχνότητα του Action24, με διάρκεια2.30 ωρών. Το Action24 εκπέμπει ελεύθερο στην Digea και περιλαμβάνεται στο ψηφιακό μπουκέτο της NOVA.