Η κινητή Οδοντιατρική Μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ταξίδεψε στην πόλη των Τρικάλων από τις 4 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2013, όπου πραγματοποίησε οδοντιατρικές εξετάσεις σε 2.000 παιδιά των τριών τελευταίων τάξεων του δημοτικού. Επίσης, στις 29 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της κινητής Οφθαλμολογικής Μονάδας στον δήμο Αμαρουσίου, όπου εξετάσθηκαν 238 παιδιά, προνήπια των Παιδικών Σταθμών του δήμου, συνεργασία με τους ιατρούς του δημοτικού Πολυϊατρείου.

Το προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής υλοποιείται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002 και μέχρι το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε ολόκληρη την χώρα. Οι εθελοντές του Οργανισμού βρίσκονται πλάι στα παιδιά που τους έχουν ανάγκη χάρη στο κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», αλλά και στις δύο κινητές μονάδες που αναφέρθηκαν παραπάνω. Από τις αρχές του 2013 μέχρι και σήμερα, 16.081 παιδιά εξετάστηκαν στην Κρήτη, την Εύβοια, τα Κύθηρα, την Κέρκυρα, τον καταυλισμό ΚΙΑΦΑ, το Ίλιον, την Αμοργό, τη Φλώρινα, τα Άγραφα, την Κεφαλονιά, τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, τη Δράμα, τα Δωδεκάνησα, την Καστοριά, τη Στυλίδα, τα Τρίκαλα και το Μαρούσι.

Συνεργασία με το Δημοτικό Πολυϊατρείο Αμαρουσίου

Ο έλεγχος οπτικής οξύτητας που πραγματοποιήθηκε στο Μαρούσι έγινε σε συνεργασία με τους εθελοντές οφθαλμιάτρους του δημοτικού Πολυϊατρείου, στο πλαίσιο των προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής που υλοποιεί ο δήμος. Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του προγράμματος, ο δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης, σημείωσε: «Τα προγράμματα πρόληψης έχουν σκοπό την έγκαιρη διάγνωση τυχόν προβλημάτων και συμβάλλουν σημαντικά στην ευαισθητοποίηση των γονέων όσον αφορά σε θέματα προστασίας και περαιτέρω ελέγχου της οφθαλμολογικής υγείας των παιδιών τους, τάση που καταγράφηκε και κατά τους φετινούς ελέγχους του Δημοτικού μας Πολυιατρείου».
Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε προνήπια ηλικίας 4 ετών και άνω με τη συγκατάθεση των γονέων τους, από τους συνολικά 13 παιδικούς σταθμούς της πόλης και σε συνεργασία με τον εθελοντικό οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Το ταξίδι του «Ιπποκράτη»

Κινητήριος δύναμη της εφετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust». Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος του 2013 για τον «Ιπποκράτη» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά. Ο κύριος Μάκης Κοσμάτος, διευθύνων σύμβουλος της Johnson & Johnson Ελλάς δήλωσε:«Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το πολύτιμο έργο του Ιπποκράτη σε όλη την Ελλάδα. Τα μηνύματα ευχαριστίας των γονέων των 2.238 παιδιών που εξετάστηκαν σε Τρίκαλα και Μαρούσι δικαιώνουν την επιλογή της Johnson & Johnson να διασφαλίσει τα "καύσιμα" του Ιπποκράτη. Όλοι είμαστε πολύ υπερήφανοι που στηρίζουμε τη σημαντική αυτή προσπάθεια του Χαμόγελου του Παιδιού».

Επόμενοι σταθμοί της δράσης Προληπτικής Ιατρικής:

Κινητό Πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»:

● Θα βρίσκεται στην Τρίπολη από τις 10 έως και τις 14 Δεκεμβρίου

Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα:

● Θα βρίσκεται στη Σαλαμίνα: 9-13 Δεκεμβρίου & 16-20 Δεκεμβρίου

Για περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες, επικοινωνήστε:

με την κα Νίκη Σωτηροπούλου,

Politics - 210 6839703/4,

την κα Βενετία Κυριαζοπούλου,

Johnson & Johnson Hellas Consumer - 210 6875790,

την κα Νάταλι Καρακιουλάφη,

Το Χαμόγελο του Παιδιού - 210 3306140.