Η Τοπική Εφορεία Σαλαμίνας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων πραγματοποιεί μια δράση συλλογής τροφίμων με σκοπό την ενίσχυση του Ενοριακού Συσσιτίου "Ο Θεόφιλος" του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιαντείου.
Για τον σκοπό αυτό, το Σάββατο 7/12/2013, ένστολοι Πρόσκοποι και Βαθμοφόροι θα βρίσκονται μπροστά από Super Markets της Πόλης μας ("My Market" Λ. Σαλαμίνας και Ακτ. Καραϊσκάκη, "Κανάκης" Λ. Σαλαμίνας και Αιαντείου, Carrefour, και LIDL) συγκεντρώνοντας τρόφιμα που θα αφήνουν οι εξερχόμενοι συμπολίτες μας στα ειδικά καροτσάκια.
Φίλε Συμπολίτη
Αυτή την εποχή βιώνουμε όλοι μας μια πρωτοφανή οικονομική κρίση η οποία έχει πια λάβει ανθρωπιστικές διαστάσεις. Καθημερινά γίνονται γνωστές περιπτώσεις οικογενειών που στερούνται ακόμη και το καθημερινό
φαγητό. Παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο πεινασμένα και επιστρέφοντας δεν βρίσκουν ούτε ένα πιάτο φαγητό στο σπίτι. Σε αυτόν ακριβώς τον τομέα, εμείς οι Πρόσκοποι της Σαλαμίνας προσπαθούμε να παρέμβουμε όχι απλά συμβολικά, στα πλαίσια της «Καλής Πράξης», αλλά πρακτικά και στην ουσιαστικά προσπαθώντας να ενισχύσουμε ουσιαστικά τα δύο οργανωμένο συσσίτιο «Ο Θεόφιλος» που λειτουργεί στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιαντείου.
Εδώ ζητάμε την βοήθειά σου. Όχι σε χρήμα. Το Σάββατο 7/12/13 μπροστά από Super Markets της Πόλης μας, ένστολοι πρόσκοποι και Βαθμοφόροι συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας (όπως ζυμαρικά, ρύζι, λάδι, όσπρια, πατάτες, τοματοειδή, γάλα εβαπορέ, αλεύρι, ζάχαρη, κονσέρβες) ώστε να τα προωθήσουμε στο συσσίτιο του Ιερού Ναού.

Φίλε Συμπολίτη,
Κάνοντας τα ψώνια σου θυμήσου όλους αυτούς που τα έχουν χάσει όλα και που για φαγητό στηρίζονται μόνο στην αλληλεγγύη των συνανθρώπων τους. Αγόρασε ένα κουτί γάλα, μια συσκευασία ζυμαρικών παραπάνω και βγαίνοντας άφησε τα στους Προσκόπους που θα περιμένουν απ’ έξω. Αυτοί θα τα προωθήσουν στα ενοριακό συσσίτιο του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Αυτά τα λίγα πράγματα είναι υπεραρκετά αν δοθούν με αγάπη και φροντίδα. Η αδιαφορία μας για την δυστυχία των συνανθρώπων μας είναι ο μόνος πραγματικός εχθρός μας σαν Κοινωνία. Αυτό ας είναι και το πραγματικό νόημα της εορτής γέννησης το Θεανθρώπου.
Περιμένουμε την βοήθειά σου, βασιζόμαστε στην βοήθειά σου.
ΜΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕΙΣ!

ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ
Τ.Ε. ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ