Υπάρχουν κρούσματα στη Σαλαμίνα;

poros-koronoios-krousmata.jpg



Με τα κρούσματα διαρκώς να αυξάνονται η αγωνία των πολιτών μεγαλώνει ιδίως με τον τρόπο που γίνεται η ενημέρωση. Σήμερα ο συναγερμός αφορούσε το νησί του Πόρου καθώς τις τελευταίες ώρες έχουν επιβεβαιωθεί 13 νέα κρούσματα. Για το λόγο αυτό από την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, πραγματοποιεί ελέγχους και διαγνωστικά τεστ ενώ είναι πιθανό να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα, ενώ συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών. Τα περιοριστικά μέτρα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορούν την κυκλοφορία και τη λειτουργία επιχειρήσεων.





Με αφορμή την περίπτωση του Πόρου θα έπρεπε ίσως η ενημέρωση ιδίως για την περιφέρεια της Αττικής στην οποία κατοικεί ο μισός πληθυσμός της χώρας να ήταν πιο αναλυτικός και ειδικότερα για τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Τα περισσότερα από αυτά έχουν τουρισμό αλλά και για την Σαλαμίνα που όπως όλοι γνωρίζουμε φέτος "βουλιάζει" από κόσμο σε αντίθεση με άλλες περιοχές της Αττικής που ιδίως αυτή την περίοδο έχουν λιγότερους κατοίκους λόγω των θερινών διακοπών. Άλλωστε και στην περίοδο της καραντίνας για τα νησιά του Αργοσαρωνικού υπήρχε ειδικό καθεστώς για τις μετακινήσεις λόγω της ιδιαιτερότητας τους.







Η σωστή ενημέρωση ιδίως αν στην κοινότητα υπάρχουν κρούσματα θα αυξήσει τον βαθμό επαγρύπνησης και οι πολίτες θα είναι πιο αυστηροί στην τήρηση των μέτρων. Από όσο εμείς γνωρίζουμε μέχρι σήμερα υπήρχε μια χαλαρότητα στην τήρηση των μέτρων αλλά και στους ελέγχους.





 

Α